PROFI-COMP Számítástechnikai Kft.

1025 Budapest, Zöldkő u. 9-17. E. ép. 1.

E-mail: proficomp@proficomp.hu

Tel.: +36 1 325 9850

Microsoft Windows asztali operációs rendszerek

Windows 11 és Windows 10

Windows 11 kiadás OEM
(egy gépre telepíthető, gépcsere esetén nem vihető át másik gépre)

(nettó/bruttó ár, Ft)
Dobozos, ill. elektronikus licenc
(egy gépre telepíthető, de gépcsere esetén átvihető másik gépre)

(nettó/bruttó ár, Ft)
Frissítés mennyiségi licencben
(egy gépre telepíthető, de gépcsere esetén átvihető másik gépre, ha azon is van frissítési alap)
(nettó/bruttó ár, Ft)
Windows 11 Home

A Windows 11 Home termékkulcsával a Microsoft weboldaláról letölthető Windows 10 is aktiválható!

Leginkább otthoni célra javasolt, de a licencszerződés nem tiltja a céges felhasználást.

(további infó, összehasonlítás)
64 bites, magyar:
42 800 / 54 356
Teljes Windows 11 Home
(dobozos, magyar, a telepítő program pendrive-on mellékelve):
43 000 / 54 610

Teljes Windows 11 Home (ESD elektronikus licenc, a Microsoft weboldaláról kell letölteni pendrive-ra vagy DVD-re, tetszőleges nyelven letölthető):
41 800 / 53 086
-
64 bites, angol:
42 800 / 54 356
Windows 11 Pro

A Windows 11 Pro termékkulcsával a Microsoft weboldaláról letölthető Windows 10 is aktiválható!

Munkavégzéshez ez a verzió javasolt, Windows szerveres tartományhoz a Windows 10/11 Home verzió nem tud csatlakozni!

(további infó, összehasonlítás)
64 bites, magyar:
52 200 / 66 294
Teljes Windows 11 Pro
(dobozos, magyar, a telepítő program pendrive-on mellékelve):
69 300 / 88 011

Teljes Windows 11 Pro
(ESD elektronikus licenc, a Microsoft weboldaláról kell letölteni pendrive-ra vagy DVD-re, tetszőleges nyelven letölthető):
71 500 / 90 805
Frissítés (upgrade) Windows 7/8/10 Pro verzióról 11 Pro-ra:
74 300 / 94 361

(Mennyiségi licencben nem létezik „teljes” Windows, hanem csak frissítés!)
64 bites, angol:
54 100 / 68 707
Windows 10 Enterprise 2021 LTSC frissítés
Hosszútávú stabilitást biztosít a változásokra érzékeny alkalmazások és készülékek számára. A 2021-es verzió támogatása 2027-ig tart, de a downgrade jog alapján letölthető 2019-es verziót a Microsoft 2029-ig támogatja. Az LTSC kiadáshoz csak biztonsági frissítések érkeznek, a funkcióbővítéseket nem kapja meg. A Windows 11 Enterprise LTSC várhatóan 2024. második felében fog megjelenni.

(további infó)
- - Frissítés (upgrade) Windows 7/8/10/11 Pro verzióról Windows 10 Enterprise LTSC-re:
117 000 / 148 590

(Mennyiségi licencben nem létezik „teljes” Windows, hanem csak frissítés!)
Windows 10/11 Enterprise E3 frissítés
Speciális nagyvállalati funkciókkal (Windows To Go, AppLocker, BranchCache, DirectAccess stb.) bővített Windows kiadás, VDA licenccel

Az SA előfizetés időtartama alatt a vevő jogosult a Windows-nak a mindenkori legfrissebb verzióját futtatni. A szerződés lejártakor viszont át kell térni a Windows 10 Enterprise LTSC kiadására.

(további infó)
- - Frissítés (upgrade) Windows 7/8/10 Pro verzióról Windows 10 Enterprise-ra,
Open Value szerződéssel, SA-val együtt, az első 3 évben az éves díj:
54 100 / 68 707

A további 3 éves SA megújítások éves díja:
29 900 / 37 973

(Mennyiségi licencben nem létezik „teljes” Windows, hanem csak frissítés!)
Windows 10/11 Enterprise E3 frissítés (upgrade)
Személyenként max. 5 gépre telepíthető. Szükséges feltételek: jogtiszta Windows 7/8/10/11 Pro, Azure AD.
(további infó)
Éves előfizetési díj személyenként:
29 000 / 36 830
Windows 10/11 Enterprise E3 frissítés (upgrade) VDA joggal
Ugyanaz, mint a fenti Enterprise E3 frissítés, de jár hozzá a Virtual Desktop Access (VDA) jog is, ami lehetővé teszi a távoli gépeken futó virtuális Windows 10/11 példányok elérését.
(további infó)
Éves előfizetési díj személyenként:
63 200 / 80 264
Windows 10/11 Enterprise E5 frissítés (upgrade)
Személyenként max. 5 gépre telepíthető. Szükséges feltételek: jogtiszta Windows 7/8/10/11 Pro, Azure AD. Az E3 kiadás funkcióin felül a Windows Defender for Endpointot és más, speciális biztonsági eszközöket is tartalmaz.
(további infó)
Éves előfizetési díj személyenként:
54 000 / 68 580

Az árlista frissítésének dátuma: 2024. július 12.

Magyarázatok az árlistához

  • Fontos biztonsági figyelmeztetés: Az interneten számos olyan hirdetést találunk, amelyekben a Microsoft disztribútori árainál jóval olcsóbban hirdetik a szoftvereket. Ezek a forgalmazók új, illetve használt termékként árulják a különböző szoftverek termékkulcsait. Ezek a termékkulcsok sajnos többnyire lopottak, vagy jobb esetben csak illegálisak, mert például csak oktatási vagy szoftverfejlesztési célra állította ki őket a Microsoft, kereskedelmi célra nem használhatók (és ez egy későbbi ellenőrzéskor kiderülhet). Erről a Microsoft weboldala ezt írja:
    Az Eredetiséget igazoló tanúsítványokkal (COA) együtt forgalmazott Termékkulcs-kártyákon (PKC) kívül a Microsoft nem forgalmaz termékkulcsokat önálló termékként. Ha termékkulcsokat kínáló aukciós webhelyeket, online apróhirdetéseket vagy más weblapokat lát, az azt jelenti, hogy a kulcsok valószínűleg lopottak vagy hamisak. Ha lopott vagy hamis termékkulccsal aktiválja a számítógépre telepített Windows rendszert, lehet, hogy a kulcs nem működik az aktiváláshoz, lehet, hogy azt más egy másik számítógép használja, illetve előfordulhat, hogy a Microsoft később letiltja azt, amikor bejelentik a kulcs lopását. A kívánt termékek beszerzésének legjobb módja, ha az új számítógépre előtelepített, eredeti Microsoft szoftvert vásárol, vagy eredeti Microsoft szoftvert vásárol egy hivatalos viszonteladótól.
  • A Windows 11 csak 64 bites kiadásban jelent meg. A korábbi verzióknak 32 bites kiadásuk is van.

A Home, Pro és Enterprise verziók összehasonlítása

A Windows Enterprise, Pro és a Home verziói közti választásban az alábbi leírások segítenek. Érdemes egyből az igényeinknek megfelelő verziót választani, mert az egyik verzióról a másikra történő frissítés gyakran drágább, mint a másik verzió teljes ára. A megfelelő Windows verzió kiválasztására akkor is ügyeljünk, amikor olyan számítógépet vásárolunk, amelyen gyárilag előtelepített Windows van!

Az üzleti tevékenységhez használt gépekhez (főleg, ha azok hálózatban működnek) a Microsoft a Windows Pro verzióját ajánlja.

  • Windows 11 verziók (Home, Pro és Enterprise) összehasonlítása: itt, itt és itt.

Miért érdemes Windows-zal előtelepített gépet venni?

Ha egy gépen a Windows-t akarjuk futtatni, akkor érdemes mindjárt egy Windows-zal előtelepített gépet venni. Ez a legolcsóbb megoldás, mert a nagy gyártók olcsóbban kapják az OEM Windows-t, mint az egyéb vevők, továbbá a kompatibilitást ebben az esetben a gyártó garantálja. Az operációs rendszer nélküli (vagy DOS-os, Linux-os) gépekhez utólag meg lehet venni az OEM, dobozos, ill. elektronikus licencű (ESD) Windows-t, de ilyenkor telepítési és kompatibilitási problémákba ütközhetünk, és az adott modellhez szükséges meghajtó programokat is magunknak kell összegyűjtenünk.

Fontos: a Windows nélkül megvett gépekre csak OEM, dobozos vagy elektronikus licencű (ESD) Windows-t lehet legálisan telepíteni, mert az összes többi licenctípus (így a Microsoft Action Pack előfizetés /MAPS/, valamint a vállalati mennyiségi licencek is) csak Windows frissítési (upgrade) jogot tartalmaznak, ezekhez - frissítési alapként - egy külön megvásárolt Windows licenc szükséges!

A Windows licenctípusok (OEM, dobozos és mennyiségi licenc) ismertetése

A fenti árlistákban csak a leggyakoribb licenctípusok szerepelnek. A bonyolultabb konstrukciókra (3 éves részletfizetés, 3 éves szoftver bérlet stb.) személyes egyeztetés után adunk ajánlatot. Az oktatási intézmények és a jótékonysági szervezetek számára speciális kedvezményeket nyújtunk. A fontosabb licenctípusok ismertetése:

  • OEM szoftver. Az OEM Windows egy új géppel együtt, vagy utólag is megvehető, de ez leginkább a számítógép-építők számára ajánlott. A telepítéshez a Microsoft nem nyújt támogatást, az a számítógép-gyártó kötelessége. Az minősül gyártónak, aki az OEM szoftvercsomagot kibontja. Az OEM licenc ahhoz a géphez kötött, amelyikre a programot először telepítették, másik gépre nem vihető át. Downgrade jog jár hozzá.
  • Dobozos szoftver (FPP). Bármilyen géphez utólag is megvehető. A telepítéshez és a használathoz a Microsoft telefonos és e-mailes támogatást nyújt. A licenc másik gépre is átvihető (az előző gépről történt törlés után). Nincs hozzá downgrade jog.
  • Elektronikus licenc (ESD). A használati feltételei megegyeznek a dobozos verzióéival, csak annyi a különbség, hogy a telepítő programot az internetről kell letölteni, és a termékkulcs e-mailben érkezik. Előnye, hogy azonnal beszerezhető, nem kell kiszállítani (ezért nincs szállítási költsége).
  • Mennyiségi licenc (Open License Product, OLP). Az első vásárláskor minimum öt licencet kell venni, de ezek különbözőek is lehetnek (például: 3 Windows és 2 Office). Jogot biztosít a korábbi verziók és különféle nyelvi verziók használatához. Ha nincs szükség 5 licencre, akkor ezt a megkötést egy olcsó előfizetéssel fel lehet oldani.

A weblapunkon olvasható árak csak tájékoztatásul szolgálnak, a tényleges eladási árak - az aktuális akciók, a forint árfolyama és a gyártók gyakori árváltoztatásai miatt - ezektől eltérhetnek. Nagyobb tételszám esetén kedvezményt adunk. Kérjük, a megrendelés előtt kérjen konkrét árajánlatot!


A szállítási határidő általában 1-2 munkanap, de a gyártók magyarországi raktáraiból hiányzó termékeket a legtöbb esetben 1-3 hét alatt tudjuk beszerezni.