PROFI-COMP Számítástechnikai Kft.

1025 Budapest, Zöldkő u. 9-17. E. ép. 1.

E-mail: proficomp@proficomp.hu

Tel.: +36 1 325 9850

Microsoft Windows asztali operációs rendszerek

Windows 11 és Windows 10

Windows 11 kiadás OEM
(egy gépre telepíthető, gépcsere esetén nem vihető át másik gépre)

(nettó/bruttó ár, Ft)
Dobozos, ill. elektronikus licenc
(egy gépre telepíthető, de gépcsere esetén átvihető másik gépre)

(nettó/bruttó ár, Ft)
Frissítés mennyiségi licencben
(egy gépre telepíthető, de gépcsere esetén átvihető másik gépre, ha azon is van frissítési alap)
(nettó/bruttó ár, Ft)
Windows 11 Home

A Windows 11 Home termékkulcsával a Microsoft weboldaláról letölthető Windows 10 is aktiválható!

Leginkább otthoni célra javasolt, de a licencszerződés nem tiltja a céges felhasználást.

(további infó, összehasonlítás)
64 bites, magyar:
40 700 / 51 689
Teljes Windows 11 Home
(dobozos, magyar, a telepítő program pendrive-on mellékelve):
41 100 / 52 197

Teljes Windows 11 Home (ESD elektronikus licenc, a Microsoft weboldaláról kell letölteni pendrive-ra vagy DVD-re, tetszőleges nyelven letölthető):
40 700 / 51 689
-
64 bites, angol:
40 700 / 51 689
Windows 11 Pro

A Windows 11 Pro termékkulcsával a Microsoft weboldaláról letölthető Windows 10 is aktiválható!

Munkavégzéshez ez a verzió javasolt, Windows szerveres tartományhoz a Windows 10/11 Home verzió nem tud csatlakozni!

(további infó, összehasonlítás)
64 bites, magyar:
51 700 / 65 659
Teljes Windows 11 Pro
(dobozos, magyar, a telepítő program pendrive-on mellékelve):
70 800 / 89 916

Teljes Windows 11 Pro
(ESD elektronikus licenc, a Microsoft weboldaláról kell letölteni pendrive-ra vagy DVD-re, tetszőleges nyelven letölthető):
70 300 / 89 281
Frissítés (upgrade) Windows 7/8/10 Pro verzióról 11 Pro-ra:
71 900 / 91 313

(Mennyiségi licencben nem létezik „teljes” Windows, hanem csak frissítés!)
64 bites, angol:
51 700 / 65 659
Windows 10 Enterprise 2021 LTSC frissítés
Hosszútávú stabilitást biztosít a változásokra érzékeny készülékek számára. A kiadástól számított 10 évig csak biztonsági frissítések érkeznek ehhez a kiadáshoz, a funkcióbővítéseket nem kapja meg.

(további infó)
- - Frissítés (upgrade) Windows 7/8/10/11 Pro verzióról Windows 10 Enterprise LTSC-re:
113 300 / 143 891

(Mennyiségi licencben nem létezik „teljes” Windows, hanem csak frissítés!)
Windows 10 Enterprise E3 frissítés
Speciális nagyvállalati funkciókkal (Windows To Go, AppLocker, BranchCache, DirectAccess stb.) bővített Windows kiadás, VDA licenccel

Az SA előfizetés időtartama alatt a vevő jogosult a Windows-nak a mindenkori legfrissebb verzióját futtatni. A szerződés lejártakor viszont át kell térni a Windows 10 Enterprise LTSC kiadására.

(további infó)
- - Frissítés (upgrade) Windows 7/8/10 Pro verzióról Windows 10 Enterprise-ra,
Open Value szerződéssel, SA-val együtt, az első 3 évben az éves díj:
52 400 / 66 548

A további 3 éves SA megújítások éves díja:
29 100 / 36 957

(Mennyiségi licencben nem létezik „teljes” Windows, hanem csak frissítés!)
Windows 10/11 Enterprise E3 frissítés (upgrade)
Személyenként max. 5 gépre telepíthető. Szükséges feltételek: jogtiszta Windows 7/8/10/11 Pro, Azure AD.
(további infó)
Havi előfizetési díj személyenként:
2 500 / 3 175
Windows 10/11 Enterprise E5 frissítés (upgrade)
Személyenként max. 5 gépre telepíthető. Szükséges feltételek: jogtiszta Windows 7/8/10/11 Pro, Azure AD. Az E3 kiadás funkcióin felül a Windows Defender for Endpointot és más, speciális biztonsági eszközöket is tartalmaz.
(további infó)
Havi előfizetési díj személyenként:
4 600 / 5 842

Az árlista frissítésének dátuma: 2023. március 29.

Magyarázatok az árlistához

  • Fontos biztonsági figyelmeztetés: Az interneten számos olyan hirdetést találunk, amelyekben a Microsoft disztribútori árainál jóval olcsóbban hirdetik a szoftvereket. Ezek a forgalmazók új, illetve használt termékként árulják a különböző szoftverek termékkulcsait. Ezek a termékkulcsok sajnos többnyire lopottak, vagy jobb esetben csak illegálisak, mert például csak oktatási vagy szoftverfejlesztési célra állította ki őket a Microsoft, kereskedelmi célra nem használhatók (és ez egy későbbi ellenőrzéskor kiderülhet). Erről a Microsoft weboldala ezt írja:
    Az Eredetiséget igazoló tanúsítványokkal (COA) együtt forgalmazott Termékkulcs-kártyákon (PKC) kívül a Microsoft nem forgalmaz termékkulcsokat önálló termékként. Ha termékkulcsokat kínáló aukciós webhelyeket, online apróhirdetéseket vagy más weblapokat lát, az azt jelenti, hogy a kulcsok valószínűleg lopottak vagy hamisak. Ha lopott vagy hamis termékkulccsal aktiválja a számítógépre telepített Windows rendszert, lehet, hogy a kulcs nem működik az aktiváláshoz, lehet, hogy azt más egy másik számítógép használja, illetve előfordulhat, hogy a Microsoft később letiltja azt, amikor bejelentik a kulcs lopását. A kívánt termékek beszerzésének legjobb módja, ha az új számítógépre előtelepített, eredeti Microsoft szoftvert vásárol, vagy eredeti Microsoft szoftvert vásárol egy hivatalos viszonteladótól.
  • A Windows 11 csak 64 bites kiadásban jelent meg. A korábbi verzióknak 32 bites kiadásuk is van.

A Home, Pro és Enterprise verziók összehasonlítása

A Windows Enterprise, Pro és a Home verziói közti választásban az alábbi leírások segítenek. Érdemes egyből az igényeinknek megfelelő verziót választani, mert az egyik verzióról a másikra történő frissítés gyakran drágább, mint a másik verzió teljes ára. A megfelelő Windows verzió kiválasztására akkor is ügyeljünk, amikor olyan számítógépet vásárolunk, amelyen gyárilag előtelepített Windows van!

Az üzleti tevékenységhez használt gépekhez (főleg, ha azok hálózatban működnek) a Microsoft a Windows Pro verzióját ajánlja.

  • Windows 11 verziók (Home, Pro és Enterprise) összehasonlítása: itt, itt és itt.

Miért érdemes Windows-zal előtelepített gépet venni?

Ha egy gépen a Windows-t akarjuk futtatni, akkor érdemes mindjárt egy Windows-zal előtelepített gépet venni. Ez a legolcsóbb megoldás, mert a nagy gyártók olcsóbban kapják az OEM Windows-t, mint az egyéb vevők, továbbá a kompatibilitást ebben az esetben a gyártó garantálja. Az operációs rendszer nélküli (vagy DOS-os, Linux-os) gépekhez utólag meg lehet venni az OEM, dobozos, ill. elektronikus licencű (ESD) Windows-t, de ilyenkor telepítési és kompatibilitási problémákba ütközhetünk, és az adott modellhez szükséges meghajtó programokat is magunknak kell összegyűjtenünk.

Fontos: a Windows nélkül megvett gépekre csak OEM, dobozos vagy elektronikus licencű (ESD) Windows-t lehet legálisan telepíteni, mert az összes többi licenctípus (így a Microsoft Action Pack előfizetés /MAPS/, valamint a vállalati mennyiségi licencek is) csak Windows frissítési (upgrade) jogot tartalmaznak, ezekhez - frissítési alapként - egy külön megvásárolt Windows licenc szükséges!

A Windows licenctípusok (OEM, dobozos és mennyiségi licenc) ismertetése

A fenti árlistákban csak a leggyakoribb licenctípusok szerepelnek. A bonyolultabb konstrukciókra (3 éves részletfizetés, 3 éves szoftver bérlet stb.) személyes egyeztetés után adunk ajánlatot. Az oktatási intézmények és a jótékonysági szervezetek számára speciális kedvezményeket nyújtunk. A fontosabb licenctípusok ismertetése:

  • OEM szoftver. Az OEM Windows egy új géppel együtt, vagy utólag is megvehető, de ez leginkább a számítógép-építők számára ajánlott. A telepítéshez a Microsoft nem nyújt támogatást, az a számítógép-gyártó kötelessége. Az minősül gyártónak, aki az OEM szoftvercsomagot kibontja. Az OEM licenc ahhoz a géphez kötött, amelyikre a programot először telepítették, másik gépre nem vihető át. Downgrade jog jár hozzá.
  • Dobozos szoftver (FPP). Bármilyen géphez utólag is megvehető. A telepítéshez és a használathoz a Microsoft telefonos és e-mailes támogatást nyújt. A licenc másik gépre is átvihető (az előző gépről történt törlés után). Nincs hozzá downgrade jog.
  • Elektronikus licenc (ESD). A használati feltételei megegyeznek a dobozos verzióéival, csak annyi a különbség, hogy a telepítő programot az internetről kell letölteni, és a termékkulcs e-mailben érkezik. Előnye, hogy azonnal beszerezhető, nem kell kiszállítani (ezért nincs szállítási költsége).
  • Mennyiségi licenc (Open License Product, OLP). Az első vásárláskor minimum öt licencet kell venni, de ezek különbözőek is lehetnek (például: 3 Windows és 2 Office). Jogot biztosít a korábbi verziók és különféle nyelvi verziók használatához. Ha nincs szükség 5 licencre, akkor ezt a megkötést egy olcsó előfizetéssel fel lehet oldani.

A weblapunkon olvasható árak csak tájékoztatásul szolgálnak, a tényleges eladási árak - az aktuális akciók, a forint árfolyama és a gyártók gyakori árváltoztatásai miatt - ezektől eltérhetnek. Nagyobb tételszám esetén kedvezményt adunk. Kérjük, a megrendelés előtt kérjen konkrét árajánlatot!


A szállítási határidő általában 1-2 munkanap, de a gyártók magyarországi raktáraiból hiányzó termékeket a legtöbb esetben 1-3 hét alatt tudjuk beszerezni.