PROFI-COMP Számítástechnikai Kft.

1025 Budapest, Zöldkő u. 15/A.

Tel.: +36 (1) 325-9850. Fax: +36 (1) 325-9996.

E-mail: proficomp@proficomp.hu

A Windows 10 rövid bemutatása

A Windows 10 újdonságai

Ismerős és minden elődjénél jobb

Windows 10
02

Ismerős felület
A Windows 10 a jól ismert Windows-élményt nyújtja – még jobb formában. A Start menü visszatért, és jobb, mint valaha: bővíthető és testreszabható.

Kompatibilitás
A Windows 10-hez nem kell új eszközöket vásárolnia.

03
04

Gyors és rugalmas működés
A gyors indítást és alvó állapotból visszatérést az InstantGo* és más technológiák segítik. A rendszer hatékonyan gazdálkodik a memória- és processzor-erőforrásokkal, így a böngésző és az alkalmazások is villámgyorsan futnak.
*Hardvertől függően.

Fokozott védelem, azonnali frissítések
A Windows Update már nem csak biztonsági frissítéseket és javításokat, hanem azonnali frissítéseket is biztosít, amelyek révén mindig a legújabb Windows-élményben lehet része.

05

Páratlanul személyes és természetes élmény

06
07

Cortana
A Cortana egy valóban személyes digitális asszisztens, aki idővel egyre jobban alkalmazkodik Önhöz, és minden Windows 10-es eszközön segít teendői elvégzésében. (Magyar nyelven még nem elérhető.)

Ujj, toll és hang*
Természetes interakciós lehetőségek közül választhatja ki a legkényelmesebbet.
*Hardvertől függően.

08
09

Start menü és élő csempék
Rögtön áttekintheti, ami a legfontosabb Önnek.

Windows Hello*
Ön jól ismeri a Windowst – most már a Windows is ismeri Önt.
*A Windows Hello használatához speciális hardver, például ujjlenyomat-olvasó, aktív infravörös érzékelő vagy más biometrikus érzékelő szükséges.

10

Minden eszközön működik

11
12

OneDrive
A Windows 10-hez 15 GB ingyenes OneDrive-tárhely jár. Egy helyen tárolhatja és bárhol, bármikor elérheti fényképeit, fájljait és dokumentumait – windowsos és más eszközökről egyaránt.

Continuum
A Continuummal az alkalmazások és a tartalmak minden eszközön és üzemmódban látványosan jelennek meg, még akkor is, ha egyikből a másikba vált.*
*A működés alkalmazástól függően változó lehet.

13
14

Előtelepített alkalmazások
A Windows 10 remek beépített alkalmazásokat kínál: Térképek, Fényképek, Posta és naptár, Zene, Videók, Kapcsolatok és Üzenetek.

Játék és Xbox
A legjobb Xbox-sorozatok mellett az Xbox Live* előnyeit is élvezheti, az Xbox alkalmazás segítségével pedig az Xbox-közösséget, eredményeit és játékgyűjteményét is elérheti – közvetlenül a Windows 10-es eszközéről.
*Egyes funkciókhoz szélessávú internetkapcsolat szükséges; az internetszolgáltató az adatforgalomért külön díjat számíthat fel. Az Xbox Live funkciói és szolgáltatásai csak a támogatott játékokban érhetők el az Xbox Live által támogatott országokban. Lásd: xbox.com/live/countries.

15

Nagyobb hatékonyság

16
17

Microsoft Edge
A vadonatúj Microsoft Edge böngésző még jobb webes élményt kínál: zavartalan olvasást, személyre szabott keresési javaslatokat és kényelmes böngészést.

Rendszerezés*
Akár négy alkalmazást is dokkolhat a képernyőn, és új asztalokat is létrehozhat, ha több helyet igényel.
*A dokkolható alkalmazások száma az egyes alkalmazások minimális felbontásától függ.

18
19

Office
A világ első számú hatékonyságnövelő csomagja a világ leghatékonyabb operációs rendszerén.

Áruház és appok
Az új Windows Áruházban minden egy helyen megtalálható: nagyszerű játékok, alkalmazások, zenék és videók

20

Ingyenes frissítési lehetőség

A legtöbb Windows 7-es és Windows 8.1-es gépet 2016. július 29-ig ingyenesen frissíteni lehet a legújabb Windows 10-es verzióra. Az így megszerzett Windows 10 az adott gépen örökös joggal használható, és szükség esetén újra is telepíthető, de másik gépre nem lehet átvinni. Ha valamilyen kompatibilitási probléma miatt a Windows 10 nem működne megfelelően, akkor a frissítéstől számított 31 napig igen egyszerűen vissza lehet térni a korábbi Windows verzióra. További infó: itt.

Windows 10 vásárlási tanácsok

A legtöbb, korábban megvásárolt Windows 7-es és 8.1-es verzióról 2016. július 29-ig ingyenes volt a frissítés a Windows 10-re, de aki elmulasztotta ezt a határidőt, vagy új, Windows nélküli gépet vesz, illetve a gépén egy korábbi Windows verzió található, az nem jogosult az ingyenes frissítésre.

Először el kell dönteni, hogy melyik Windows kiadásra van szükségünk. Ha az adott gépet egy Windows szerveres tartományban fogjuk használni, akkor legalább a Pro kiadást kell megvenni, de érdemes az egyes kiadásokat táblázatos formában összehasonlító weboldalt is megnézni a döntés előtt.

Végül néhány szó az egyes licencelési típusokról. Teljes Windows licencet (nem frissítést) csak OEM, dobozos és elektronikus licenc formájában lehet kapni, Open mennyiségi licencben csak frissítés kapható. Az OEM Windows a telepítés és az aktiválás után ahhoz a géphez kötődik, amelyiken aktiválták, és egy esetleges gépcsere esetén nem vihető át az új gépre. A dobozos és az elektronikus licencű (ESD) Windows viszont feloldja ezt a korlátozást, ezért jövőbiztosabb beruházásnak számít.

Az egyes Windows 10 termékek ára a Windows árlistánkban látható.